En stor familjefotografering

En familjefotografering i Farsta söder om Stockholm!

Ulrika är en kollega och elev till mig, och i höstas fick jag ett mail efter att hon precis gått min kurs i tekniken Moment Design / Beloved.
Hon hade funderat ett tag på en familjefotografering och efter kursen fick hon en spark i baken. Hon visste att hon ville att bilderna skulle visa mer än bara hur hennes familj såg ut och därför ville hon ha en upplevelse mer än en fotografering när försommaren kom.

Just det där visuella är väldigt viktigt för oss fotografer och jag blev otroligt glad över att Ulrika ville komma till just mig med en sådan förfrågan. Vi planerade för en fotografering i två omgångar. Ulrika, Pappa, Syster, Farmor och Farmors Svägerska först, och sedan Mamma, Syster och Ulrika. Vi räknade på att vi skulle hinna bägge konstellationerna under ca en timme.

Ulrika är en glad tjej med skinn på näsan och ett hjärta som sträcker sig långt utanför kroppen, och jag förstod att när hon ger mig förtroendet att ta hand om de hon älskar mest av allt så ger hon mig verkligen något stort. Jag såg fram emot att träffa de alla - speciellt hennes farmor som jag vet att Ulrika har ett speciellt förhållande till.

Vi hade en speciell kväll i Farsta, söder om Stockholm. Vi skrattade, pratade om varför familjen var viktig och vem som var mest långsint (tydligen Ulrika själv enligt Farmor), Mamma kramade sina döttrar och de fick alla tillåtelsen att bara få vara sig själva. 

I julas fick Ulrikas familj samma present - en tom ram. Nu sitter det bilder i var och en av dem.