Mamma, du är viktig!

I år fyllde jag 36 år och min mamma är fortfarande den första jag vill tala om saker för när de händer. Jag vill lyfta luren och ringa och berätta att jag haft en rolig familjefotografering, blivit uppmärksammad för något stort eller bara säga att hon är bäst. 
Min mamma fyller 70 i år och hon är den viktigaste människan i mitt liv tillsammans med min syster och min fru.

Ibland när jag pratar med mammor som dig, du som läser just nu - så vill ni inte vara med på bild. Ni känner er inte så fina, eller gillar inte riktigt dubbelhakan ni får när ni läser en bok och tittar på ert barn. 
När du springer och busar så kanske inte kroppen ser ut på ett sätt som du vill utan ger dig obehagliga känslor och tankar.

Vet du vem som inte bryr sig om det eller som aldrig någonsin kommer se det såvida inte detta är var du för vidare? Dina barn.
För dem är du den starkaste som finns och den ENDA som kan läsa den där sagan precis rätt. För henne är du den bästa på att lyfta upp och snurra runt runt och för honom är din hand den tryggaste plats i världen.

När dina barn är 36 så kommer du vara en av de viktigaste människorna i deras liv och bilderna av dig och dina barn när de var små kommer vara ovärderliga. 
För vet du... du är ovärderlig. 
Låt inte omvärlden smyga in i ditt huvud och tala om för dig att du inte duger när din hud lägger sig i veck på halsen, eller att de där familjebilderna får vänta tills semesterkilona ramlat av... Du är perfekt som du är!

Det finns barn som växer upp och inte ser en enda bild på sin mamma och som ALLTID hör sin mamma säga "Nej Nej Nej, ta inte kort på mig" och ser dem springa iväg när kameran kommer fram... Vad lär vi då egentligen våra barn?

Så du... Om du är en av de där mammorna och läser just nu... Nu är det dags. Maila mig - berätta om din rädsla och tillsammans gör vi något åt det, för mamma - du är viktig!